EBC zavore off road TT

Zavorne ploščice EBC Brakes™ Carbon X ali TT so primerne za ulično ali terensko uporabo. Ustvarjeni so iz impregniranega hibridnega karbona, ki zagotavlja srednjo življenjsko dobo in nizko temperaturo zavornega diska.

Zavore Carbon X ali TT
Eno ime vedno pride na misel, ko govorimo o najboljših terencih, in naš stari prijatelj ter dolgoletni prodajalec EBC v svojih trgovinah Malcolm Smith je vnet zagovornik serije zavor EBC Carbon X ali TT in jih uporablja za let v Trail in Enduro vožnji. Večkratni prvak Randy Hawkins je bil tudi dolgoletni uporabnik X zavor EBC na osnovi karbona (ali TT blazinic, kot jih imenujemo v Evropi že leta.)
Čeprav zavore Carbon X ali TT ne bodo preživele zavorne ploščice iz sintranega bakra, imajo edinstveno prednost manjšega ustvarjanja in prenosa toplote. Pri vožnji po brezpotjih v hitro suhih razmerah je takšna funkcija velika prednost. V letih, ko smo poslušali hitrejše motoriste, smo videli primere, ko lahko rotor zadnje zavore med nočnimi vožnjami sveti rdeče, kar kaže, kako vroče lahko rotor pridobi zaviranje na brezpotjih. Preprečevanju tega, da pride do hidravlike kolesa, je v veliko pomoč uporaba podloge na osnovi ogljika, kot je podloga X ali TT.

V Evropi in ZDA
V Evropi se te ploščice izberejo tako, da se številki dela doda pripona TT, v ZDA pa se za številko dela serije FA (Freeman Automotive) doda črka X. Zavore EBC Carbon X ali TT so označene z rdečo barvo in so enako primerne za štirikolesnike ATV ali Moto X ali Enduro, uporabljajo pa se tudi pri vožnji ATV Sport.
Vendar opozarjamo voznike, ki uporabljajo te zavore pri uporabi štirikolesnikov, zlasti na zadnjih rotorjih, saj je lahko življenjska doba krajša od sintranih blazinic, ki so bile prvotno nameščene v prvotni vgradnji enote. Zaradi nižje cene v primerjavi s sintranimi, milijoni motoristov še vedno izberejo karbonske zavore. Za uporabo Street Enduro, kot so kolesa DR v slogu “Pariz-Dakar” za cestno uporabo EBC Carbon X ali TT Zavore so idealna izbira, so bile odobrene za R 90 na številnih takih modelih v Evropi in so varne za uporabo na cesti zaradi njihove sposobnost učinkovitega delovanja, ko je vroče.

Več informacij
To je naša najbolje prodajana športna zavora za ATV! Že nekaj let je ta uspešna formula karbografita izbira vrhunskih enduro in moto-x voznikov za določene pogoje po vsem svetu. Glavna prednost te vrste materiala je pomanjkanje proizvodnje toplote ali prevajanja, zaradi česar sta rotor in čeljust hladna.
Vrhunski motoristi Enduro in Hare Scrambles ZDA imajo raje ta material za hitro in suho vožnjo. Material je zelo uporaben tudi za standardno uporabo športnih štirikolesnikov. Prav tako preizkušen TUV in odobren KBA za ulično uporabo na enduro kolesih. Zavore serije TT ali X ne zdržijo tako dolgo kot sintrane blazinice, vendar so zelo priljubljene med Enduro vozniki zaradi nizkega prenosa toplote.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja