EBC zavora moto kevlar

EBC Brakes™ Organic nadomestne zavorne ploščice za motorna kolesa OE kakovosti so izdelane v Združenem kraljestvu z uporabo visokotehnoloških okolju prijaznih mešanic zavornih ploščic, ki zagotavljajo moč zaviranja s konico prsta.

Organski nadomestki kakovosti OE
EBC Brakes™ Organic nadomestne zavorne ploščice za motorna kolesa OE kakovosti so izdelane v Združenem kraljestvu z uporabo visokotehnoloških okolju prijaznih mešanic zavornih ploščic, ki zagotavljajo moč zaviranja s konico prsta. Z več kot 40 milijoni kompletov, prodanih po vsem svetu, je organska spojina razreda E327 visoko prodajan izdelek EBC že več kot 15 let in je primerna za vsa cestna kolesa in skuterje.Te organske zavorne ploščice so zdaj odobrene s preskusom varnosti zavor ECE R 90 in v celoti preizkušene s TÜV. Motorrad Magzine s sedežem v Nemčiji je ocenil EBC Brakes™ Organic OE Quality Replacement Motorcycle Brake Pads kot visokokakovostne organske zavorne ploščice in so celo zdaj dokazano primerne kot zamenjava za sintrane ploščice.

Sedaj odobren ECE R90
Kaj pomeni R90? Poceni in grde zavore motornih koles so najhitrejša pot do nesreče, ne glede na to, kje in kako se vozite. EBC Brakes pozdravlja novo zakonodajo o testiranju varnosti zavor ECE R90, ki zapira vrata nedostojnim delom. Do nedavnega so vse zavore EBC testirali razvpiti nemški testni centri TUV in so nosile certifikacijsko številko KBA (nemška organizacija za motorna vozila).EBC Brakes z veseljem sporoča, da so bile po obsežnem testiranju več modelov na testni stezi MIRA (Motor Industries Research Association) v Nuneatonu v Veliki Britaniji odobrene tako EBC aramidne organske ploščice kot EBC Double-H sintrane ploščice.

3 vrste zavornih ploščic
Na sodobnih motociklih se uporabljajo tri vrste zavornih ploščic, ki spadajo v te skupine: organske, polkovinske ali sintrane. Hitro razloženo, polkovinske blazinice so zmešane z do 30 ali 50 % poceni jeklenih vlaken, organske blazinice so narejene iz umetnih vlaken, kot sta aramid ali Twaron, povezane skupaj s petrokemično smolo, sintrane kovinske blazinice pa so bakrova zlitina, stopljena pod vročino in pritisk.
EBC Brakes izdeluje samo organske in sintrane zavorne ploščice, iz številnih razlogov ne podpiramo tehnologije jeklenih vlaken kot primerne za zavore motornih koles. Drugje na tej spletni strani smo podrobno razložili sintrane zavorne ploščice (kliknite tukaj, če želite znova prebrati te informacije).
Organske blazinice so zaradi načina delovanja pritegnile številne navdušence. Sami po sebi so »mehkejši«, lažji na rotorjih in imajo »občutek« zavore, ki ga imajo raje številni kolesarji. EBC izdeluje samo dve formulaciji organskih blazinic za motorna kolesa, ki sta opisani v nadaljevanju.

Street Sport DMX Compound
Izdelan iz Dupontove osnove iz aramidnih vlaken, je bil ta material od sprejetja prodan v več kot 18 milijonih kompletov. Zagotovo je eden izmed najbolje prodajanih materialov za zavore motociklov, ki so jih kdajkoli izdelali, in je vedno znova prestal vse znane standardne preizkuse. Najboljša nemška potrošniška revija Motorrad ga je ocenila kot zmes, ki je prekašala vse primerjane organske ploščice pri testirani ravni trenja.
Zmes DMX je preizkušena in odobrena s strani TUV in je prvi material, ki je opravil evropski varnostni test zavor ECE R90, kjer je bil preizkušen skupaj s sintranimi kovinskimi ploščicami. Z oceno trenja z oceno GG ima ta material tehnično nižjo oceno za zavorno moč kot sintrane ploščice, toda na stroju, kjer je pomembno, ta material navduši.

Enduro Grade TT ali X Pads
To je zmes za ploščice EBC, ki se uporablja za večje in težje stroje Enduro ali tiste, ki jih včasih imenujemo Paris-Dakar, ali stroje z dvojnim namenom. Material je na osnovi ogljika z aramidnimi vlakni in je kot mehkejša podloga manj agresiven za rotorje in deluje hladnejše od sintrane kovine.
V dvonamenski uporabi bo zdržal dlje kot njegov stabilni kolega formula DMX, zato EBC izdeluje ta alternativni razred za to drugo skupino motociklov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja