EBC USR sport zavorni disk

Serija rotorjev z režami USR ali Ultimax je naša prvovrstna tiha vrhunska ulična serija, ki je zasnovana za hitro ulično uporabo in je izdelana iz najkakovostnejših surovcev rotorja iz sivega železa G3000.
Izjava o poreklu – EBC Brakes proizvede 92 % vsega, kar proda, v svojih tovarnah v Združenem kraljestvu ali ZDA, kar je precej dobro za znamko zavor, verjetno največjo na svetu. Namesto da bi se osredotočali na to, od kod prihaja zadnjih 8 % kupljenih komponent, se osredotočamo na KAKOVOST vsega, kar kupujemo. EBC nadzira te kupljene komponente prek akreditacij R90 in ISO. Vendar tega ne pustimo pri tem. Vsako tovarno, iz katere izvajamo zunanje izvajalce, redno obiskujemo in preverjamo sisteme. Vsaka komponenta, ki jo prejmemo, je serijsko preverjena glede metalurgije, natančnosti, pregledana z rentgenskimi žarki, preverjanje ravnotežja in dimenzij itd. Med letom 2021/22 je podjetje EBC Brakes porabilo več deset tisoč funtov za preizkušanje celotne ponudbe diskov v skladu z novimi predpisi R90, ki ustrezajo testom ali premagati OE in OPRAVILI smo vse teste za R90.

O rotorjih z režami
Vsi rotorji EBC, vključno z rotorji z režami USR, so izdelani v Veliki Britaniji in so natančno obdelani v Združenem kraljestvu. Rotorji so izdelani iz visokokakovostnega sivega železa po strogih standardih in so podvrženi obsežnemu testiranju in strogi kontroli kakovosti. Rotorji z režami lahko bistveno izboljšajo zavorno zmogljivost in dolgo življenjsko dobo, če se uporabljajo z ustreznim kompletom zavornih ploščic z visokim trenjem. Ker so prodali na stotine tisoč zavornih kompletov, so EBC Brakes prepričani, da je njihov pristop tako popoln, kot je le mogoče.
Mnenja smo, da so nekateri udeleženci na trgu »preveč prodajali« rotorje z režami in naše ugotovitve so, da bo rotor z režami prinesel koristi le, če se uporablja z blazinico, ki kompenzira njegovo zmanjšano površino.

Ultra Quiet Slotted Brake Rotors

Manufactured using premium disc blanks mentioned above, the narrower multi slot design of the Ultimax sport rotor and the progressive angle at which the slots are machined creates a quiet running sport rotor that still has benefits of removing gas, dirt, water and debris and maintaining parallel pad wear. EBC have always been honest enough to say that the biggest advantage of slotted rotors is the fact that they promote flat and parallel pad wear rather than allowing ridges to develop on pads and rotors which is typical of “drilled only” sport rotors. By preventing these ridges brakes stay more consistent throughout pad and rotor wear life (simple physics!).

Zakaj Slotted? Prednost!
Prednosti razplinjevanja in spodbujanja ravne in gladke obrabe ploščic so jasen plus v korist športnih rotorjev, vendar je trik v tem, da se odločite za usklajen komplet zavor in ne pričakujete, da bo rotor z režami sam po sebi izboljšal zaviranje. Pri uporabi z zavornimi ploščicami EBC Redstuff, Greenstuff ali Yellowstuff z večjim trenjem bodo ti rotorji zagotavljali boljše zaviranje.
Zaradi drugačnega vzorca rež serije EBC USR je ta serija postala priljubljena izbira za voznike, ki želijo izboljšano športno zaviranje z minimalnim hrupom zraka iz rež. Finejši vzorec rež je tisto, zaradi česar so ti športni rotorji tišji pri delovanju, hkrati pa še vedno nudijo razplinjevanje zavor in odstranjevanje umazanije, prahu, vode in smeti iz zavornega območja.

Izjava o kakovosti
EBC proizvaja veliko večino svojih avtomobilskih rotorjev, vključno z
Vrhunski zavorni rotorji v Veliki Britaniji ali Evropi.
Težave z geometrijo
Eden od sedmih avtomobilov ima v svoji življenjski dobi težave z geometrijo, ki lahko vplivajo na krmiljenje in povzročijo tresenje zavor. To NI problem kakovosti izdelka! To se lahko zgodi, če preprosto sunete robnik ali zapeljete čez luknjo. EBC ni edini pri prepoznavanju te težave, ampak je edini dobavitelj zavor na planetu, ki je pripravljen ponuditi diagnozo in rešitve.
Težave z namestitvijo ali izčrpanostjo pesta
Ti povzročijo tako imenovano DTV. Spodnji videoposnetki prikazujejo, kako popraviti tresenje zavor, ki ga povzroča DTV (različica debeline diska). DTV se razvije v avtomobilu po 3000-4000 miljah zaradi iztekanja, vgrajenega v avto, ali zaradi nepravilne poravnave rotorjev ob namestitvi. To je precej pogosta napaka pri sodobnih avtomobilih in mnogi avtomobili to zahtevajo ob vsaki menjavi rotorja. vozniki tudi zamenjujejo popačenje pesta s težavo s kakovostjo rotorja, vendar je v 99% primerov dtv težava avtomobila, ne pa kakovost rotorja. rotorje lahko zamenjate kolikorkrat želite, poskušate rešiti tresljaje in težava bo izginila le nekaj tisoč milj in se nato vrnila. to pomeni, da ste v dobri veri kupili nove rotorje, vendar težava ni rešena in ne bo za vedno izginila, dokler ne izvedete tega postopka. po tem posnemanju površine rotorja boste imeli gladke zavore, bolj učinkovite zavore in nič vibracij. pri nameščanju novih rotorjev je celo zelo koristna praksa, da s tem poceni postopkom vse štiri rotorje posnamete v popolno poravnavo na vašem avtomobilu.
Popačenje rotorja
Popačenje rotorja zaradi DTV je zelo pogosto, pravzaprav ima eden od sedmih avtomobilov težave z geometrijo krmiljenja, bodisi ko je izdelan na novo ali po tem, ko je sunil robnik ali udaril v veliko luknjo. Nepoučeni ljudje še vedno pravijo, da so moji rotorji zvit. No, inženirska dejstva so, da se rotorji ne zvijajo, izdelani so iz litega železa, so zelo močni in jih je mogoče občasno ogreti in ohladiti ter se ne bodo popačili, to počnemo dan za dnem na naših dinosaurjih v laboratoriju EBC. Zato ves svet še vedno uporablja lito železo kot material za zavorne rotorje vozil, nikoli ni bilo nič, kar bi ga premagalo in verjetno nikoli ne bo. Stroji Pro Cut delujejo tako na navadnih rotorjih, še bolje pa na rotorjih z režami in vrtanjem vseh vrst.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja