Zavorne tekočine 

 Zavorna tekočina mineralna  
   
 Zavorna tekočina DOT 4LV  
 brake fluid dot4lv min  Zavorna tekočina z nizko viskoznostjo DOT 4LV je tekočina za zavore in sklopke z zelo visokimi specifikacijami, ki izkazuje izjemno viskoznost tudi pri nizkih temperaturah (maks. cSt @ -40°C), zaradi česar je ta izdelek posebej priporočljiv za uporabo v hidravličnih zavornih sistemih in sistemih sklopke sodobna vozila, opremljena s sistemi ESP/ASR (Electronic Stability Program). Ta izdelek se lahko meša z drugimi glikolnimi tekočinami iste osnove in se priporoča za uporabo v hidravličnih zavornih sistemih in sistemih sklopke vseh avtomobilov, gospodarskih vozil in motornih koles, za katere je določena tekočina DOT 3 ali DOT 4 na osnovi glikola.
Na voljo samo v 500 ml (16,9 US fl.oz) plastenki
Tipično suho vrelišče – ​​266°C (511°F). Tipično mokro vrelišče – ​​173°C (343°F)
Ni primerno za uporabo s sistemi mineralnega olja. Če ste v dvomih, si oglejte priročnik za vozilo. Ta izdelek je v skladu z najnovejšim standardom ISO 4925 razreda 6 in ga presega. Izpolnjuje tudi trenutne mednarodne specifikacije U.S. FMVSS št. 116 DOT 3, DOT 4, SAE J1703, SAE J1704 in ISO 4925 (razreda 3 in 4).
DOT 4LV nizka viskoznost
Zavorna tekočina z nizko viskoznostjo DOT 4LV je tekočina za zavore in sklopke z zelo visokimi specifikacijami, ki izkazuje izjemno viskoznost tudi pri nizkih temperaturah (maks. cSt @ -40°C), zaradi česar je ta izdelek posebej priporočljiv za uporabo v hidravličnih zavornih sistemih in sistemih sklopke sodobna vozila, opremljena s sistemi ESP/ASR (Electronic Stability Program). Ta izdelek se lahko meša z drugimi glikolnimi tekočinami iste osnove in se priporoča za uporabo v hidravličnih zavornih sistemih in sistemih sklopke vseh avtomobilov, gospodarskih vozil in motornih koles, za katere je določena tekočina DOT 3 ali DOT 4 na osnovi glikola.
Na voljo samo v 500 ml (16,9 US fl.oz) plastenki
Tipično suho vrelišče – ​​266°C (511°F). Tipično mokro vrelišče – ​​173°C (343°F)
NI primerno za uporabo s sistemi mineralnega olja. Če ste v dvomih, si oglejte priročnik za vozilo. Ta izdelek je v skladu z najnovejšim standardom ISO 4925 razreda 6 in ga presega. Izpolnjuje tudi trenutne mednarodne specifikacije U.S. FMVSS št. 116 DOT 3, DOT 4, SAE J1703, SAE J1704 in ISO 4925 (razreda 3 in 4).
 Zavorna tekočina DOT 4  
 brake fluid dot4 min

Dot 4 Zavorna tekočina
Zavorna tekočina DOT 4 je visokokakovostna zavorna tekočina, ki se priporoča za uporabo v hidravličnih zavorah in sistemih sklopke vseh avtomobilov, gospodarskih vozil in motornih koles, za katere je predpisana tekočina DOT 3 ali DOT 4 na osnovi glikola. Z višjim vreliščem kot tekočina DOT 3 je ta tekočina idealna za zmogljivejša vozila, kjer zavorni sistem redno dosega zmerne temperature zavor.
Na voljo v dveh pakiranjih – 250 ml (8,8 US fl.oz) ali 1 liter (33,8 US fl.oz)
Tipično suho vrelišče – 270°C (518°F). Tipično mokro vrelišče – 170°C (338°F)
NI primerno za uporabo s sistemi mineralnega olja. Če ste v dvomih, si oglejte priročnik za vozilo. Ta izdelek je v skladu s trenutnimi mednarodnimi specifikacijami U.S. FMVSS št. 116 DOT 4 in DOT 3, SAE J1703 in J1704 ter ISO 4925 (razreda 3 in 4) in jih presega.

Zakaj EBC zavorno tekočino?
Glikolne tekočine imajo higroskopske lastnosti – to pomeni, da privlačijo in absorbirajo vodo. Z leti se bo tekočina v zavornem sistemu vašega vozila zaradi vpijanja vode poslabšala. Nič nenavadnega ni, da najdete glikolne tekočine, ki vsebujejo do 13 ali 14 % vode, ki razjeda notranje jeklene dele v vašem zavornem sistemu in spodbuja zgodnje bledenje zavor pri močni uporabi zavor. Zato je treba glikolne tekočine uporabljati samo iz zaprte posode. Po odprtju bo vsebnik takoj začel postopek razgradnje.
Iz tega razloga EBC Brakes ne prodaja velikih posod z zavorno tekočino, ki imajo določen rok uporabnosti, in raje prodaja samo v manjših steklenicah, tako da lahko tekočine ostanejo zaprte do uporabe in tako zmanjšajo odpadke.

 Zavorna tekočina DOT 5  
 brake fluid dot 5 min 1 Silikonska zavorna tekočina DOT 5
Silikonska zavorna tekočina DOT 5 je tekočina z zelo visokimi specifikacijami, ki temelji na polidimetilsiloksanih (silikonih) in ponuja številne prednosti pred običajnimi tekočinami na osnovi glikola. Silikonska tekočina med delovanjem ne absorbira vode iz okoliškega ozračja in zato nudi močno podaljšano življenjsko dobo, hkrati pa izboljša odpornost proti koroziji glavnih komponent zavornega sistema. Priporočljivo za uporabo v hidravličnih zavornih sistemih in sistemih sklopke vseh avtomobilov, gospodarskih vozil in motornih koles, za katere je predpisana tekočina, ki ni na osnovi nafte. Še posebej priporočljivo za klasične avtomobile ali vozila, ki so večino svojega življenja garažirana, vendar morajo biti uporabna v kratkem času.
To tekočino smete vedno mešati le s tekočino DOT 5, ki ima enako silikonsko osnovo. Nikoli ne mešajte DOT 5 z običajnimi tekočinami na osnovi glikola.
Na voljo samo v 250 ml (8,8 US fl.oz) plastenki
Tipično suho vrelišče – ​​300°C (572°F). Tipično mokro vrelišče – ​​180°C (356°F)
Ta izdelek je v skladu s trenutnimi mednarodnimi specifikacijami FMVSS št. 116 DOT 5 in jih presega.
 Zavorna tekočina DOT 5.1  
 brake fluid dot5 min Visoka zmogljivost DOT 5.1
Visokozmogljiva zavorna tekočina DOT 5.1 je priporočljiva za uporabo v hidravličnih zavornih sistemih in sistemih sklopke vseh avtomobilov, gospodarskih vozil in motornih koles, za katere je določena tekočina, ki ni na osnovi nafte. DOT 5.1 ima bistveno višje vrelišče kot standardne tekočine DOT 3 in DOT 4 in je zato zelo primerna za sodobna visokozmogljiva vozila in/ali vozila, opremljena s sistemi ESP/ASR. Lahko se meša z drugimi glikolnimi tekočinami enake osnove, npr. Tipi tekočin DOT 3, DOT 4 in DOT 5.1.
Na voljo samo v 500 ml (16,9 US fl.oz) plastenki
Tipično suho vrelišče – 269°C (516°F). Tipično mokro vrelišče – 184°C (363°F)
NI primerno za uporabo s sistemi mineralnega olja.
Če ste v dvomih, si oglejte priročnik za vozilo.
Ta izdelek ustreza trenutnim mednarodnim specifikacijam U.S. FMVSS št. 116 DOT 5.1, DOT 4 & DOT 3, SAE J1703 & J1704 in ISO 4925 (razredi 3 & 4 in 5.1) in jih presega.
 Zavorna tekočina 307+  
 brake fluid dot4super min Super DOT 4 zavorna tekočina BF 307+
Naša visokozmogljiva zavorna tekočina Super DOT 4 BF307+ je bila posebej oblikovana za zagotavljanje izjemne učinkovitosti zavornih sistemov, ki redno delujejo pri ekstremnih temperaturah, zaradi česar je ta tekočina idealna za hitro ulično uporabo, dneve na stezah in dirke. Zavorne tekočine BF307+ ne mešajte z drugimi zavornimi tekočinami, sicer je lahko ogrožena njena visoka učinkovitost.
Na voljo v dveh velikostih steklenic – 250 ml (8,8 US fl.oz) ali 1 liter (33,8 US fl.oz)
Tipično suho vrelišče – 310°C (590°F). Tipično mokro vrelišče – 195°C (383°F)
NI primerno za uporabo s sistemi mineralnega olja. Če ste v dvomih, si oglejte priročnik za vozilo. Ta izdelek je v skladu s trenutno specifikacijo U.S. FMVSS št. 116 DOT 4 in jo presega.
Mast za zavore  
caliper lube main17w 1

EBC je razvil lastno mast za mazanje čeljusti, ki se varčno uporablja na drsnih zatičih in drsnih tirnicah čeljusti, ki ima pravo viskoznost ali konsistenco in pravo tališče, kar je enako pomembno.

EBC ponuja mazivo za čeljusti brezplačno prek sodelujočih prodajalcev in ponuja mazivo za čeljusti za prodajo v velikih količinah monterjem zavor in prodajalcem zavor.
Vsake 2-3 leta bo treba na vašem avtomobilu zamenjati zavorne ploščice in morda tudi diske. To je dokaj preprosto opravilo DIY, vendar vam lahko pomagamo s tem INSTALACIJSKIM DVD-jem, ki vas vodi do osnov dela DIY. Morda bo treba celo popraviti čeljusti in EBC lahko to storitev zagotovi samo v Združenem kraljestvu, lokalni ponudniki na drugih trgih bodo dobavili prenovljene čeljusti in preveriti boste morali njihovo lokalno razpoložljivost.
Ne glede na to, kje dobite čeljusti in v kateri koli državi ste, vam lahko EBC pomaga z veliko izbiro kakovostnih zavornih ploščic in rotorjev ali diskov z uporabo te TABELE IZBIRNIH ZAVOR in nakupom pri lokalnem trgovcu z uporabo naših spletnih strani za naročila danes.

Čistilo zavor " brake clener "   
slika cistilo zavor 750ml si  Učinkovito čistilo, na osnovi topil, za odstranjevanje maščob, olja, umazanije in zavornega prahu z delov zavor in sklopk. Uporablja se na zavornih diskih, bobnih, ploščicah, valjih in čeljustih. Čistilo zavor je zmogljiv in močan razmaščevalec, hitro deluje, ne pušča ostankov filma, se hitro suši, zmehča in raztopi maščobe in olja. Kompatibilnost z ostalimi materiali, kot so lakirane površine, guma, plastika in tesnilne mase. Ne vsebuje Acetona. Ne vsebuje AOX in silikona.
NAVODILA ZA UPORABO: Uporabljajte pri sobni temperaturi. Pred uporabo pretresite. Razpršite po površini oz. predmetu, ki ga želite očistiti. V nekaterih primerih, izdelek rabi čas, da se namoči. Po potrebi obrišite s čisto krpo. Pustite, da izhlapi oz. se posuši.

 

© 2022 Unitad d.o.o.