Motor zavorne ploščice Kevlar   Scooter Pad SFA 760x316px
Scooter Pad SFA 760x316px

EBC Brakes™ Organic nadomestne zavorne ploščice za motorna kolesa OE kakovosti so izdelane v Združenem kraljestvu z uporabo visokotehnoloških okolju prijaznih mešanic zavornih ploščic, ki zagotavljajo moč zaviranja s konico prsta.

Organski nadomestki kakovosti OE
EBC Brakes™ Organic nadomestne zavorne ploščice za motorna kolesa OE kakovosti so izdelane v Združenem kraljestvu z uporabo visokotehnoloških okolju prijaznih mešanic zavornih ploščic, ki zagotavljajo moč zaviranja s konico prsta. Z več kot 40 milijoni kompletov, prodanih po vsem svetu, je organska spojina razreda E327 visoko prodajan izdelek EBC že več kot 15 let in je primerna za vsa cestna kolesa in skuterje. Te organske zavorne ploščice so zdaj odobrene s preskusom varnosti zavor ECE R 90 in v celoti preizkušene s TÜV. Motorrad Magzine s sedežem v Nemčiji je EBC Brakes™ Organic OE Quality Replacement Motorcycle Brake Pads ocenil kot visokokakovostne organske zavorne ploščice in so celo zdaj dokazano primerne kot zamenjava za sintrane ploščice.  Sedaj odobren ECE R90. Kaj pomeni R90? Poceni in grde zavore motornih koles so najhitrejša pot do nesreče, ne glede na to, kje in kako se vozite. EBC Brakes pozdravlja novo zakonodajo o testiranju varnosti zavor ECE R90, ki zapira vrata nedostojnim delom. Do nedavnega so vse zavore EBC testirali razvpiti nemški testni centri TUV in so nosile certifikacijsko številko KBA (nemška organizacija za motorna vozila). EBC Brakes z veseljem sporoča, da so bile po obsežnem testiranju več modelov na testni stezi MIRA (Motor Industries Research Association) v Nuneatonu v Veliki Britaniji odobrene tako EBC aramidne organske ploščice kot EBC Double-H sintrane ploščice.

3 vrste zavornih ploščic
Na sodobnih motociklih se uporabljajo tri vrste zavornih ploščic, ki spadajo v te skupine: organske, polkovinske ali sintrane. Hitro razloženo, polkovinske blazinice so zmešane z do 30 ali 50 % poceni jeklenih vlaken, organske blazinice so narejene iz umetnih vlaken, kot sta aramid ali Twaron, spojene skupaj s petrokemično smolo, sintrane kovinske blazinice pa so bakrova zlitina, spojena skupaj pod vročino in pritisk. EBC Brakes izdeluje samo organske in sintrane zavorne ploščice, iz številnih razlogov ne podpiramo tehnologije jeklenih vlaken kot primerne za zavore motornih koles. Drugje na tej spletni strani smo podrobno razložili sintrane zavorne ploščice (kliknite tukaj, če želite znova prebrati te informacije). Organske blazinice so zaradi načina delovanja pritegnile številne navdušence. Sami po sebi so »mehkejši«, lažji na rotorjih in imajo »občutek« zavore, ki ga imajo raje številni kolesarji. EBC izdeluje samo dve formulaciji organskih blazinic za motorna kolesa, ki sta opisani v nadaljevanju. 

Street Sport DMX Compound
Izdelan iz Dupontove osnove iz aramidnih vlaken, je bil ta material od sprejetja prodan v več kot 18 milijonih kompletov. Zagotovo je eden najbolje prodajanih materialov za zavore motociklov, ki so jih kdajkoli izdelali, in je vedno znova prestal vse znane standardne preizkuse. Najboljša nemška potrošniška revija Motorrad ga je ocenila kot zmes, ki je prekašala vse primerjane organske ploščice pri testirani ravni trenja. Zmes DMX je preizkušena in odobrena s strani TUV in je prvi material, ki je opravil evropski varnostni test zavor ECE R90, kjer je bil preizkušen skupaj s sintranimi kovinskimi ploščicami. Z oceno trenja z oceno GG ima ta material tehnično nižjo oceno za zavorno moč kot sintrane ploščice, toda na stroju, ki je tisto, kar šteje, ta material navduši. 

Enduro Grade TT ali X Pads
To je mešanica blazinic EBC, ki se uporablja za večje in težje Enduro ali tiste, ki jih včasih imenujemo Paris-Dakar, ali stroje z dvojnim namenom. Material je na osnovi ogljika z aramidnimi vlakni in je kot mehkejša podloga manj agresiven za rotorje in deluje hladnejše od sintrane kovine. Zdržal bo dlje kot njegov stabilni kolega formula DMX pri dvonamenski uporabi, zato EBC izdeluje to alternativno kakovost za to drugo skupino motociklov.

 Motor zavorne ploščice posintrane  
V Pads selector min

Izrazito drugačen
Serija V-Pad™ je bila preizkušena na dino in dokazano je dolgotrajnejša od drugih poceni sintranih zavornih ploščic poprodajnih. Vse zavorne ploščice EBC Organic zdaj vključujejo nosilne plošče, ki so patentirane s sistemom zadrževanja kavljev Nucap NRS. To zagotavlja ničelno možnost odlepitve zavornih ploščic zaradi korozije ali daljše uporabe. EBC priporoča, da te zavorne ploščice niso za uporabo na stezah ali dirkah.

Lastnosti in prednosti teh zavornih ploščic:
Zavorne ploščice za težka ulična kolesa
100% ECO prijazen
Lahko se uporablja za zamenjavo organskih ali sintranih
ECE R 90 odobren odobren in TÜV testiran
Organska spojina z dolgo življenjsko dobo
Tehnične informacije
TÜV nemško odobren Matl s KBA št. – 60995
maks. stalna temperatura 400°C
maks. intermitentna temperatura 600°C
Fizične lastnosti - min. montažna strižna trdnost, 400 N/cm2, gostota, 2,98 g/cm3

Motor zavorne ploščice dvojno sintrane HH™  
Motorcycle Pad HH Generic

ECE R 90 odobrene odzivne karakteristike
ECE R 90 varnost zavor potrjena in TUV preizkušena, te zavorne ploščice z ultra visokim trenjem z oceno HH ostajajo vodilne na trgu nad ostalimi, saj nič drugega ne premaga zmogljivosti Double-H™ Sintered Superbike Brake Pad.
Sintrane zavorne ploščice Double-H™ Superbike, proizvedene v ZDA v najsodobnejši tovarni za sintranje v Ohiu, se dobro obnesejo v vseh vremenskih razmerah, naj bodo suhe ali mokre, in imajo dolgo življenjsko dobo, ki traja veliko kilometrov.
Za dirkalno uporabo je treba razmisliti o sintranih zavorah EPFA ali GPFAX.

Več informacij
Primerne za vsakodnevno vožnjo.
Vrhunska serija EPFA, primerna tudi za hitro in težko uporabo motornih koles.
Polna dirka zaprtega kroga
Serija sintranih zavor GPFAX za dirke je najboljša izbira med zasebnimi dirkalniki na svetu in jo uporablja na desetine dirkalnih ekip v dirkah World Supersport in Superbike.
Tehnične informacije
Odstranili smo več drugih delcev, ki jih naši konkurenti še vedno uporabljajo, kar je povzročilo veliko poškodbo diska in ustvarilo naš izstrelitveni material. Po petih letih in milijonih prodanih kompletov smo ponovno nadgradili formulacijo na naš material SB101C, ki je popolnoma odpravil ZAVORNI HRUP, izboljšal ZMOŽNOST TOPLOTNEGA KRIŽENJA ploščic in izboljšal občutek. Kar imamo danes hitrejše voznike motorjev, je vrhunec inženiringa sintranih bakrovih zlitin, ki so ga v naših lastnih laboratorijih raziskali in testirali inženirji z več kot 50-letnimi izkušnjami na področju tehnologije sintranih ploščic.

Moto zavorna ploščica EPFA extrem pro  
Motorcycle Pad EPFA Generic Sintrane zavorne ploščice serije EPFA
Zmes temelji na EBC Brakes™ najbolje prodajanem sintranem materialu Double-H™ z dodatnimi dodatki za stabilizacijo trenja za izboljšan zavorni učinek in toplotno kroženje.
Številne blazinice imajo tehnologijo dvojnih segmentnih blazinic, ki zmanjša upogibanje hrbtne plošče in omogoča boljše prezračevanje blazinice. Te podloge so testirane v Nemčiji TÜV in imajo certifikat ABE, zaradi česar so primerne za uporabo na ulici in so idealne za občasno vožnjo Trackday. Če potrebujete podlogo zgolj za uporabo na progi, priporočamo serijo GPFAX.
Izjemno razmerje med ceno in kakovostjo, vrhunska možnost za voznika, ki želi samo najboljše zavore, kar jih lahko kupi.
Značilnosti in prednosti
Izdelano v tovarni EBC v Ohiu, ZDA, nekoliko zmanjšana različica dirkalnih ploščic GPFAX.
Zmes z visokim trenjem, odporna na bledenje, za hitre ulične ali stezo
Ultra tiho in gladko zaviranje pri ulični vožnji
Izjemna sposobnost kroženja toplote, blazinice dosledno delujejo na stezi dirko za dirko
Preskus v skladu z evropskimi predpisi TUV in R 90 ter ulično zakonodajo
Izdelan iz trdega jekla serije EN za hrbtno ploščo, ki je odporen na upogibanje in slanjenje površin pod velikimi obremenitvami
Moto zavorna ploščica GPFAX race   
Motorcycle Pad GPFAX Generic Race zavorne ploščice
Sintrane dirkalne zavorne ploščice GPFAX imajo daleč največje znano trenje z meritvijo med 0,6 in 0,7 in zagotavljajo najbolj neverjeten zavorni učinek. Zaradi tega dejavnika so neprimerne za ulično uporabo ali za cestne pnevmatike.
Zagotovljeno je ničelno bledenje zavor, toplotna stabilnost teh zavornih ploščic pa je popolna, kar pusti dirkaču visoko samozavest in izdelek, ki ga je mogoče uporabiti na številnih dirkah.
Zavorne ploščice GPFAX Sintered Race so samo za uporabo v zaprtem krogu in vožnja po ulicah/avtocestah s tem materialom je zelo nepriporočljiva in nevarna. Tako visoka stopnja trenja, kot jo zagotavljajo te blazinice, je za idealne pogoje na stezi z dirkalnimi pnevmatikami ali slicki na pripravljenih asfaltnih površinah in NI za uporabo z avtocestnimi pnevmatikami ali na avtocesti. Ta material ni odobren ECE R 90 niti TUV testiran z nemškim ABE, zato je uporaba na avtocestah v mnogih državah nezakonita.
Značilnosti in prednosti
Izdelano v tovarni EBC v Ohiu, ZDA
Zmes, odporna na obraz z ultra visokim trenjem
Odlična sposobnost kroženja toplote, blazinice dosledno delujejo dirko za dirko
Izdelan iz trdega jekla serije SN za hrbtno ploščo, ki je odporen na upogibanje in brušenje površin pod velikimi obremenitvami
Ni dovoljeno za cestno uporabo R90 ali testirano TÜV (zahteva samo za evropske trge)
VLD zavore inox  
Motorcycle Pad VLD Generic

EBC Brakes™ Semi-Sintered Limited Edition Chrome Backed VLD Ploščice so enake kot EBC Brakes™ semi-sintered V-Pads™, vendar imajo polirane kromirane nosilne plošče namesto oranžnih nosilnih plošč.
Delno sintrane ploščice VLD EBC Brakes™ so dolgotrajnejše ploščice, izdelane v ZDA, s 30-odstotno vsebnostjo bakra glede na težo v matriki visoke gostote, ki daje najboljše iz obeh svetov – odličen občutek pri zavorah in daljšo življenjsko dobo z nizkim prenosom toplote in manjšo poškodbo diska . Te delno sintrane blazinice VLD so omejenega obsega, ki so na voljo za nekatere križarke in velike, kjer je podaljšana življenjska doba lahko prednost. Vzdržljivost je skoraj enaka popolnoma sintrani ploščici z odlično zavorno zmogljivostjo v širokem razponu delovnih temperatur.
Te blazinice so odobrene od TÜV in so izdelane z uporabo NUCAP® of Canada NRS™ kaveljskega sistema nosilne plošče. Ta sistem NRS™ uporablja majhne kavlje, vtisnjene v površino podložne plošče, ki varneje veže torni material na podložno ploščo kot lepilo.
Licenca NRS™ je bila podeljena podjetju EBC Brakes™ za izboljšanje kakovosti zavornih ploščic z zmanjšanjem možnosti ločevanja zavornih ploščic, ko se vozilo uporablja v hudih mokrih pogojih.

Več informacij
V ploščice so edinstven razvoj podjetja EBC Brakes, prve tako imenovane "polsinterirane" zmesi zavornih ploščic na svetu, ki združuje vse prednosti sintrane dolge življenjske dobe z "občutkom" organske ploščice. Te ploščice so namenjene tržišču križark in velikih dvojčkov, zato so v celoti preizkušene in odobrene ter so na voljo za vsa priljubljena kolesa Vee Twin, saj ponujajo odličen videz kromiranih nosilnih plošč, na katerih so izdelane te ploščice. »Kako se lahko učinkovito povežemo s Chromom?« … Dobro vprašanje in odgovor je:
Hrbtne plošče EBC imajo kljuke, podobne ježkom, zgrajene z uporabo revolucionarnega kanadskega sistema NRS NUCAP, ki ustvarijo na stotine majhnih kavljev na površini hrbtne plošče pred lepljenjem in v katere je zlita zavorna zmes.

 

 

© 2022 Unitad d.o.o.