EBC standard disk

permium rotor min

Zavorni rotorji so pomemben varnostni del vašega vozila, zato je kakovost pomembna. Pri EBC smo trdo delali pri oblikovanju, raziskavah in testiranju vseh vrst materialov, da bi vam zagotovili najboljše v tem varnostno kritičnem delu. Medtem ko berete ta članek, EBC zaključuje svoje delo za odobritev vseh svojih zavornih rotorjev v skladu z novimi in zelo zahtevnimi predpisi o varnosti zavor ECE R90, vsi izdelki so prestali naporne teste in dokumentacija je v zaključku. Izdelek se ni spremenil, vedno je bil točno ta izdelek, vendar bo potrditev te kakovosti kmalu vidna na samem izdelku z akreditacijo R90. Rotorji EBC so visokokakovostni rotorji iz sive litine G3000 s popolnoma enakim materialom in specifikacijami kot rotorji, nameščeni v vašem avtomobilu, in večinoma iz istih obratov kot proizvajalci. Zdaj odobren R90, za razliko od večine naših konkurentov, so diski EBC najkakovostnejši rotorji, ki jih lahko kupite. Izjava o poreklu – EBC Brakes še vedno izdeluje velik delež svojih rotorskih proizvodov, ki so odobreni za kakovost, v Združenem kraljestvu ali Italiji, toda kot pri vsakem dobavitelju so nekatere azijske dobave edina pot. Druge izbire ni in vsak dobavitelj, ki vam pove drugače, vam »slika sliko«, če rečemo vljudno. Odkrito povedano, ne gre toliko za dejstvo, da izdelek prihaja iz Azije, kot za to, iz katere tovarne prihaja, po kakšnih praksah kakovosti in nadzora delujejo ter kako spremljate njihove dobave.
EBC nima samo zunanjih dobaviteljev, odobrenih z R90, ampak izvajajo sekundarna testiranja na VSEH prihajajočih serijah, od osnovnih dimenzijskih testov do metalurgije, ravnotežja in celo rentgenskih pregledov. EBC izvaja tudi destruktivne teste na dinamometru na vzorcih iz serij in uporablja naše lastne diske za vsakodnevno kontrolno testiranje diskovnih ploščic na enem od naših 7 dinamometrov tako v Združenem kraljestvu kot v ZDA, pri čemer diske dnevno zažari rdeče. To je samo po sebi stalen težak preizkus kakovosti. Če bi bilo kaj narobe, bi kmalu izvedeli. Z vso našo lastno proizvodnjo blazinic in strogim nadzorom kakovosti na diskih ima EBC popoln nadzor nad izdelki, ki jih prodaja, v nasprotju s številnimi našimi konkurenti, ki dajo stvari v sijajno škatlo in nanjo nalepijo etiketo.

Kontrole kakovosti
Številni ulitki EBC so narejeni z orodji v lasti EBC v evropskih livarnah, vendar je treba nekatere oddati zunanjim izvajalcem. V takih primerih se uporablja najstrožji nadzor kakovosti, da se zagotovi varnost in kakovost delov, ki jih prodajamo. Pridobivamo samo dele najvišje kakovosti od znanih in preizkušenih prodajalcev proizvajalcev originalne opreme in smo odgovorni za te dele, ki ustrezajo in delujejo po pričakovanjih. Vsi dobavitelji ulitkov za skupino EBC so odobreni po ISO po najvišjih specifikacijah in so jih obiskali in odobrili nemški organi TUV. EBC tudi obišče vse dobavitelje livarn za akreditacijo in redno dnevno izvaja stalne preskuse serij za trdoto, metalurgijo in natančnost. EBC nato doda vrednost svojim izdelkom z najstrožjim nadzorom kakovosti in specifikacijami ter 100-odstotnim preverjanjem iztekanja in dimenzij, vključno z analizo elementov, površinsko obdelavo in preskusi trdote pri vsaki seriji in pregledom iztekanja. Vsi športni rotorji so narejeni z režami in žlebovi v obratu v Las Vegasu za operacijo v ZDA ali v našem novem obratu za rotorje v Northamptonu, ki zaposluje 32 osebja in je bil pred kratkim povečan tako, da ima lasten QC oddelek, strojne in preskusne zmogljivosti ter novo tovarno protikorozijskih premazov Nitrotherm. . Prav tako delamo vse, kar je v naši moči, da sprejmemo zaposlovanje v ZDA in v naših obratih v ZDA zaposlujemo 14 ljudi samo v našem obratu za obdelavo rotorjev.

Izdelano iz litega železa G3000
Zavorni rotorji EBC Automotive so izdelani iz litega železa specifikacije G3000, celotne specifikacije in lastnosti pa si lahko ogledate tukaj! Številke odtekanja nad tem bodo povzročile vibracije po 3000 do 4000 miljah zaradi tega, kar imenujemo variacija debeline diska, kar ni garancijski pogoj. Torej vidite, da to ni poceni zavorni kolut iz uvoza. Ti zavorni koluti imajo najvišjo celovitost in kakovost izdelkov na poprodajnem trgu. Nadomestni disk OE kakovosti, izdelan iz najfinejšega jekla in je popoln nadomestni disk za vsak avto. Vsak rotor EBC je pregledan na stroju. Tudi pri izdelavi na najsodobnejših natančnih strojih temu postopku ne uide niti EN posamezen disk, kar zagotavlja popolno poravnavo diska. Če med namestitvijo opazite utekanje na vašem avtomobilu, bo to zagotovo posledica poravnave šasije, ki se zgodi pri enem od sedmih avtomobilov, običajno zaradi sunkanja robnika ali udarca v luknjo na cesti pred vožnjo.

Izjava o kakovosti
EBC proizvaja veliko večino svojih avtomobilskih rotorjev, vključno z vrhunski zavorni rotorji v Veliki Britaniji ali Evropi.

Težave z geometrijo
Eden od sedmih avtomobilov ima v svoji življenjski dobi težave z geometrijo, ki lahko vplivajo na krmiljenje in povzročijo tresenje zavor. To NISO težave s kakovostjo izdelka! To se lahko zgodi, če preprosto sunete robnik ali zapeljete čez luknjo. EBC ni edini pri prepoznavanju te težave, ampak je edini dobavitelj zavor na planetu, ki je pripravljen ponuditi diagnozo in rešitve.

Težave z namestitvijo ali izčrpanostjo pesta
Ti povzročijo tako imenovano DTV. Spodnji videoposnetki prikazujejo, kako odpraviti tresenje zavor, ki ga povzroča DTV (različica debeline diska). DTV se razvije v avtomobilu po 3000-4000 miljah zaradi iztekanja, vgrajenega v avto, ali zaradi nepravilne poravnave rotorjev pri namestitvi. To je precej pogosta napaka v sodobnih avtomobilih in mnogi avtomobili to zahtevajo ob vsaki menjavi rotorja. vozniki prav tako zamenjujejo popačenje pesta s težavo s kakovostjo rotorja, vendar je v 99 % primerov DTV problem avtomobila, ne problem kakovosti rotorja. rotorje lahko zamenjate kolikorkrat želite, poskušate rešiti tresljaje in težava bo izginila le nekaj tisoč milj in se nato vrnila. to pomeni, da ste v dobri veri kupili nove rotorje, vendar težava ni rešena in ne bo za vedno izginila, dokler ne izvedete tega postopka. po tem posnemanju površine rotorja boste imeli gladke zavore, bolj učinkovite zavore in nič vibracij. pri nameščanju novih rotorjev je celo zelo koristna praksa, da s tem poceni postopkom vse štiri rotorje posnamete v popolno poravnavo na vašem avtomobilu. 

Popačenje rotorja
Popačenje rotorja zaradi DTV je zelo pogosto, pravzaprav ima eden od sedmih avtomobilov težave z geometrijo krmiljenja, bodisi ko je izdelan na novo ali potem, ko je sunil robnik ali udaril v veliko luknjo. Nepoučeni ljudje še vedno pravijo, da so moji rotorji zvit. No, inženirska dejstva so, da se rotorji ne zvijajo, izdelani so iz litega železa, so zelo močni in jih je mogoče občasno ogreti in ohladiti ter se ne bodo popačili, to počnemo iz dneva v dan na naših dejnos v laboratoriju EBC. Zato ves svet še vedno uporablja lito železo kot material za zavorne rotorje vozil, nikoli ni bilo nič, kar bi ga premagalo in verjetno nikoli ne bo. 

© 2022 Unitad d.o.o.