Fully-Floating 2-delni zavorni disk

2 Piece Disc Generic SingleDiscFront Black 1

Popolnoma plavajoč 
Po obsežnem razvojnem programu, tisočih urah dyno testiranja in izgradnji popolnoma nove proizvodne linije na sedežu EBC Brakes World v Northamptonu v Združenem kraljestvu, EBC z veseljem lansira novo serijo visoko zmogljivih dvodelnih popolnoma -lebdeči zavorni rotorji pod novo ustanovljeno pod znamko EBC Brakes Racing. Ob začetku tega projekta je bila misija ekipe EBC Brakes Racing jasno opredeljena; za razvoj najkakovostnejšega 2-delnega plavajočega zavornega rotorja, ki je na voljo na današnjem trgu. Sestavni deli in tehnologija, uporabljena v teh zavornih rotorjih, ponazarjajo to prizadevanje za končno in absolutno kakovost, ki doseže vrhunec v zavornem rotorju, ki se popolnoma ujema z najvišjimi zavornimi zahtevami sodobnih zmogljivih cestnih in dirkalnih avtomobilov.

Popolnoma plavajoči dvodelni rotorji/diski SG2F
Rotorji ‘SG2F’, ki služijo kot neposredna zamenjava za zmogljiva vozila, kjer so standardno vgrajeni dvodelni zavorni rotorji, npr. Nissan GT-R (R35). Če ima vozilo 2-delni zavorni rotor s pogonom na zatiče kot originalno opremo, EBC-jeva 2-delna nadgradnja rotorja SG2F neopazno zamenja rotor s pogonom na zatiče s pravim popolnoma lebdečim 2-delnim rotorjem, pri čemer ne zahteva nobenih sprememb vozila.

Pretvorbe dvodelnega pesta in obročastega polnega rotorja SG2FC
SG2FC 2-delne pretvorbe plavajočega rotorja, ki nadgradijo OEM 1-delne rotorje iz litega železa v zmogljive 2-delne plavajoče alternative*, npr. Rotorji Ford Focus RS (mk3), Honda Civic Type R (FK8)SG2FK, ki so vključeni v EBC Brakes Racing Balanced Brake Kits™.

Opomba: * Vse 2-delne plavajoče predelave 'SG2FC' bodo brezhibno nadomestile 1-delni rotor OEM in so zasnovane za integracijo z zavorno čeljustjo in ploščicami OE brez potrebnih sprememb vozila.

G3500 Torni obroči iz zlitine diska
Vsak zunanji obroč je ulit iz najkakovostnejše zlitine diska 'G3500'. Zlitina diska G3500, ki izhaja iz dirkalne tehnologije in ima visoko vsebnost ogljika in bakra v metalurgiji, ima vrhunsko toplotno prevodnost in toplotno ciklično vzdržljivost za največjo življenjsko dobo in zmogljivost zavornega rotorja, zlasti med težjo vožnjo ali vožnjo po progi.

Najvišja kakovost
EBC Brakes Racing želi poudariti, da v razvoj naše metalurgije rotorjev vložimo toliko truda kot v razvoj naših tornih materialov za ploščice. Blazinica in rotor skupaj tvorita torno sklopko; če je katera od komponent slabe kakovosti, bo rezultat verjetno slaba splošna zmogljivost sistema. Najboljša zavorna ploščica na svetu, ki se uporablja na nizkokakovostnem rotorju s slabo metalurgijo, bo povzročila zgolj povprečno skupno zmogljivost, saj ploščica ne bo mogla odložiti "prenosne plasti" na zavorni kolut, ki je ključnega pomena za visoko zmogljivost zavornega sistema . Iz tega razloga EBC Brakes Racing uporablja samo najkakovostnejšo razpoložljivo zlitino kolutov. V proizvodnem procesu so ti obroči iz litega železa preverjeni v ravnovesju, metalurško preverjeni in nato natančno dvojno brušeni za popolno natančnost in ravnost do mikronov. Poleg tega so sredinsko pesto, bobini iz nerjavečega jekla, tlačne sponke in strojna oprema 100-odstotno izdelani v dirkalnem obratu EBC v Združenem kraljestvu, kar zagotavlja natančno kakovost in delovanje.

Prednosti
Prednosti uporabe visoko zmogljive metalurgije so očitne po testiranju 2-delnih plavajočih rotorjev EBC Brakes Racing v primerjavi z nedavno uvedeno in izjemno ostro rutino dinamometra 'Reg 90'. Dvodelni rotorji EBC so opravili dva polna preskusna cikla zaporedoma brez pokanja diska in brez vidnega razpokanja diska. Če pogledamo to v perspektivo, večina diskov OE kaže znake pokanja pri stopnji 40 in nato ne uspe pri 50 % skozi samo en test R90, pri stopnji 80 od 150. Kakovost EBC-jeve metalurgije skupaj z dejstvom, da je plošča popolnoma plavajoča po svoji zasnovi omogoča EBC-jevim 2-delnim rotorjem, da prekašajo večino OE diskov s faktorjem več kot 4-krat v "Testu toplotne utrujenosti R90". Dvodelni popolnoma lebdeči rotorji EBC Brakes Racing so bili preizkušeni, da prenesejo na stotine ur najtežje vožnje po stezi
Vendar pa ti rotorji niso izdelek samo za tirnice. Funkcije, kot so anodizirana pesta, strojna oprema iz nerjavečega jekla in vgrajene zaponke proti ropotu, pomenijo, da so ti rotorji prijazni do ceste, zaradi česar so popolna izbira za stranke, ki uživajo v rednih dnevih na dirkališčih, a hkrati vozijo svoje avtomobile po javnih avtocestah. 48 Ukrivljene lopatice. Vsi obroči iz litega železa imajo 48 ukrivljenih lopatic in se premikajo levo in desno, kar zagotavlja, da se lopatice vedno vrtijo v pravo smer, kar zagotavlja največjo učinkovitost hlajenja.

Moderna vozila
Pri mnogih sodobnih vozilih se lopatice vrtijo v napačno smer na eni strani vozila, kar ima za posledico višjo temperaturo diska, ki povzroči temperaturno neravnovesje med levo in desno. V nasprotju s številnimi proizvajalci originalne opreme, ki žrtvujejo zmogljivost v iskanju prihrankov pri stroških orodja, se je EBC Brakes Racing odločil, da izdela naše rotorske obroče za izboljšano delovanje zavornega sistema. Poleg tega, medtem ko je skoraj nemogoče ugotoviti razlike v kakovosti med dvema zavornima rotorjema s pogledom na zunanje strojno obdelane površine, je hiter pogled navzdol po lopaticah pogosto razkrit. Poglejte navzdol po lopaticah obroča rotorja EBC Brakes Racing in takoj boste opazili, kako gladke so ulite lastnosti v primerjavi z večino rotorjev konkurence.

Izboljšana hitrost pretoka
To je zato, ker EBC za ustvarjanje naših ulitkov uporablja pesek iz smole za natančno oblikovanje, kar ima za posledico veliko bolj gladko ulito površino, ki manj omejuje pretok zraka čez hladilne lopatice. Manj turbulenten tok pomeni izboljšano hitrost toka. Če si obroč rotorja predstavljamo kot eno veliko centrifugalno črpalko, je zlahka videti, kako večja hitrost pretoka vodi do izboljšanega hlajenja diska, kar omogoča, da disk deluje učinkoviteje kot toplotni izmenjevalec. Preprosto, obroč rotorja EBC Brakes Racing lahko dlje časa pritiskate, preden doseže določeno delovno temperaturo. Ta nižja delovna temperatura podaljša življenjsko dobo zavornega rotorja in zmanjša pojav zavornega popuščanja.

Pesto iz aluminija za vesoljsko uporabo
Montažni zvonci, ki se uporabljajo v 2-delnih rotorjih EBC Brakes Racing, so natančno strojno izdelani iz gredice aluminija za vesoljsko uporabo, kar zagotavlja, da so močni in lahki. Zvonovi so naknadno črno eloksirani, kar zagotavlja estetsko prijeten zaključek in je odporen proti koroziji, kar omogoča, da se pritrdilni zvonovi ponovno uporabijo za več zunanjih tornih obročev, kar vodi do nižjih dolgoročnih obratovalnih stroškov. 

Druge ključne prednosti…
Lahek z manjšo rotacijsko vztrajnostjo
Splošno znano je, da vozilo med premikanjem nenehno deluje proti svoji teži. Teža ublaži pospešek, zmanjša pojemek in upočasni hitrost sprememb smeri. Zavorni kolut očitno poveča težo vozila, še pomembneje pa je, da poveča ne vzmeteno težo vozila. Dejstvo, da se zavorni kolut vrti, ima za posledico tudi rotacijsko vztrajnost. Vpliv, ki ga ima zavorni kolut na dinamiko vozila, je torej pomembnejši kot katera koli druga komponenta vozila, ki povečuje težo. Dejstvo, da 2-delni rotorji EBC Brakes Racing nudijo znaten prihranek teže v primerjavi z zavornimi rotorji podobne velikosti, vodi do izboljšav pri pospeševanju, "potapanju" pri zaviranju in legi pnevmatike na cestišču. Zlasti v primeru dvodelnih predelav SG2FC so izboljšave v odzivu vozila pred in po nadgradnji globoke in jih voznik zelo opazi.

 

© 2022 Unitad d.o.o.